Biszkopty proteinowe :)

3 lipca 2015

Dietetyczna, słodka i prosta do przygotowania przekąska. Dużo białka, zero cukru i tłuszczu. Słodkie, puszyste i mięciutkie! Niskokaloryczne! Czego chcieć więcej? Chyba tylko więcej biszkoptów.


Składniki:
  • 4 białka jaj
  • 1 czubata łyżka mąki pszennej
  • 1 czubata łyżka mąki pełnoziarnistej
  • 2 miarki odżywki białkowej (u mnie waniliowa od Kulturystyka.sklep.pl
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:
  1. Białko ubij na sztywną pianę.
  2. Wszystkie składniki przełóż do miski, dodaj ubite białka i wymieszaj.
  3. Na blaszce rozłóż papier do pieczenia i nakładaj po dużej łyżce masy (powinno wyjść 9-10 biszkoptów).
  4. Rozgrzej piekarnik do 180*C, wstaw biszkopty i piecz ok. 12 minut. 

4 komentarze

  1. Ale fajny deser można by na ich podstawie wykombinować :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak dla mnie to za dużo białka, ale wizualnie wyglądają cudownie i pewnie tak właśnie smakują :) No i kolor mają śliczny ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Hohoho! Idealne jako dodatek do śniadanka! Kradnę fit przepis :)

    OdpowiedzUsuń