Zielone naleśniki dopiero pierwszy raz zagościły w mojej kuchni, ale już teraz wiem, że nie ostatni. Smakowały dosłownie każdemu! Pięknie się prezentują, apetycznie wyglądają, a zielony, naturalny kolor zachęca do spróbowania! To dzięki proszkom LYO FOOD dania mogą nie tylko smakować, ale i wyglądać. Wystarczy odrobina proszku z warzyw lub owoców, a końcowy efekt jest niesamowity!
Składniki
- 50 g płatków owsianych
- 1 jajko
- 100 ml mleka
- 1,5 łyżki proszku jarmużowego (LYO FOOD)
- szczypta soli i pieprzu czarnego
- łosoś wędzony
- serek grani
- koperek
Przygotowanie:
- Płatki zmiksuj na mąkę. Dodaj jajko, mleko, sól i pieprz.
- Rozgrzej mocno patelnie teflonową (u mnie mała). Możesz dodać odrobinę tłuszczu.
- Na patelnie nałóż 2-3 łyżki masy, rozlej po całej powierzchni i smaż na pełnym ogniu po ok. 2 minuty z każdej strony.
- Gotowe naleśniki posmaruj serkiem grani, ułóż kawałki wędzonego łososia i obsyp koperkiem. Zawiń w rulonik.
Kolor to mają super :D Z łososiem musiały smakować wybornie :D
OdpowiedzUsuńZielone naleśniki uwielbiam, jak dotąd robiłam ze szpinakiem :)
OdpowiedzUsuńTen proszek jarmużowy to fajna rzecz :)