Kokosowy pudding chia z jogurtem i borówkami :)

26 lipca 2015

Uwielbiam te małe ziarenka! Pudding z ich użyciem zawsze wychodzi wyśmienity. Tym razem dodałam do niego jogurt naturalny i świeże borówki.



Składniki (1 porcja):
  • 2 łyżki nasion chia
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • garść świeżych borówek

Przygotowanie:
  1. Do słoiczka lub innego naczynia z pokrywką wsyp nasionka chia i zalej mlekiem. Wstrząśnij. Po 10 minutach ponownie wstrząśnij. 
  2. Wstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
  3. Do wysokiej szklanki układaj naprzemiennie - pudding, jogurt naturalny i kilka borówek.

4 komentarze

  1. Mój puding właśnie się robi w lodówce :) Nie wygląda tak okazale jak Twój, ale pewnie będzie równie pyszny :P Puddingi z mlekiem kokosowym to moje ulubione :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda zachęcająco do posmakowania;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam pyszności, uwielbiam chia :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie tylko Ty je uwielbiasz :D U nas one znikają jak świeże bułeczki :P Kochamy z nich to, że można je przygotowywać na miliony sposobów i z każdym dodatkiem smakują genialnie :D

    OdpowiedzUsuń