Uwielbiam te małe ziarenka! Pudding z ich użyciem zawsze wychodzi wyśmienity. Tym razem dodałam do niego jogurt naturalny i świeże borówki.
Składniki (1 porcja):
- 2 łyżki nasion chia
- 200 ml mleka kokosowego
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- garść świeżych borówek
Przygotowanie:
- Do słoiczka lub innego naczynia z pokrywką wsyp nasionka chia i zalej mlekiem. Wstrząśnij. Po 10 minutach ponownie wstrząśnij.
- Wstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
- Do wysokiej szklanki układaj naprzemiennie - pudding, jogurt naturalny i kilka borówek.
Mój puding właśnie się robi w lodówce :) Nie wygląda tak okazale jak Twój, ale pewnie będzie równie pyszny :P Puddingi z mlekiem kokosowym to moje ulubione :)
OdpowiedzUsuńWygląda zachęcająco do posmakowania;)
OdpowiedzUsuńMniam pyszności, uwielbiam chia :-)
OdpowiedzUsuńNie tylko Ty je uwielbiasz :D U nas one znikają jak świeże bułeczki :P Kochamy z nich to, że można je przygotowywać na miliony sposobów i z każdym dodatkiem smakują genialnie :D
OdpowiedzUsuń