Pełnoziarniste placuszki ryżowe bezglutenowe :)

2 czerwca 2016

Placuszki bezglutenowe są wykonane w 100% z mąki ryżowej, pełnoziarnistej. Są proste i szybkie w przygotowaniu oraz nie sprawiają trudności podczas smażenia. Są delikatne i puszyste, nieco suche, dlatego polecam je zjeść np. z jogurtem, domową konfiturą czy mnóstwem owoców.


Składniki:
Dodatki:

Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki (bez dodatków!) wymieszaj w misce za pomocą łyżki. 
  2. Patelnię dobrze nagrzej. Nalej porcję ciasta i przewróć placuszka, kiedy powierzchnia pokryje się mnóstwem pęcherzyków. 
  3. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie nerkowce i borówki. 

4 komentarze

  1. Wyglądają cudownie puchato i podoba mi się skład :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Też idealne aby wziąć w rękę i zjeść w biegu bez brudzenia sobie rąk :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie omleciko-naleśniki, bardzo fajny przepis :)

    OdpowiedzUsuń