Płatki jaglane na pyszne śniadanie :)

19 września 2016

Wcześniej bardziej preferowałam kaszę jaglaną niż płatki z niej zrobione. Jakoś smak nie do końca mi odpowiadał, ale jak już kupiłam jedno opakowanie to musiałam je skończyć. I tak przez pewien czas nie zaopatrywałam się już w ten produkt, aż do momentu, kiedy stwierdziłam, że spróbuję ponownie płatków jaglanych, innej firmy i co istotne ekologicznych. Różnica w smaku była diametralna! Płatki wychodzą bardzo smaczne, a ja zyskałam na stałe nowy produkt do przygotowywania śniadań. Jeżeli też mieliście podobny problem to spróbujcie płatków ekologicznych, z pewnością poczujecie różnicę. 

Dzisiejszą jaglankę przygotowałam w około 10 minut, płatki jaglane posiadają ten plus, że nie trzeba ich długo gotować, bo już po chwili przyjemnie gęstnieją gotowane w rondelku. Masa wyszła kremowa, gęsta, ale nie za bardzo, słodziutka, z akcentem chrupkości za sprawą orzechów brazylijskich. 


Składniki:

Przygotowanie:
  1. Do rondelka wlej mleko sojowe, mleczko kokosowe oraz wsyp płatki jaglane. Gotuj do momentu, w którym ich konsystencja będzie kremowa, lekko "budyniowata", czyli ok. 5 minut.
  2. Gotowe przełóż do miseczki, ułóż maliny, dodaj posiekany orzechy i całość oblej nektarem kokosowym. 

6 komentarzy

  1. Ja kocham płatki jaglane na równi z kaszą jaglaną ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie jadłam płatków jaglanych ale kaszę bardzo lubię ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Płatki jaglane są pyszne! Niedawno je odkryłam i od razu się zakochałam <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Kiedyś kupowałyśmy płatki z Kupca i były ok ale za którymś razem trafiły się jakieś mocno gorzkie i zwietrzałe. Ale generalnie lubimy mieć zawsze w zanadrzu takie płatki na szybkie małe co nieco :D

    OdpowiedzUsuń
  5. takie śniadania lubię - lekkie, owocowe i kolorowe :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda pysznie kremowo. Od wyjazdu chodzi za mną jaglanka - chętnie przetestuję w tej wersji :)

    OdpowiedzUsuń