Niby prosta, ale jakoś tak bardzo mi się spodobała, więc postanowiłam się podzielić z Wami moją trójbarwną owsianką!
Składniki:
- 40 g płatków owsianych bezglutenowych
- 200 ml mleka roślinnego
- 1 łyżka masła orzechowego
- 1 łyżka dżemu malinowego
- 1 łyżka dżemu wiśniowego (Natjun)
Przygotowanie:
- Do garnka wlej mleko i wsyp płatki. Gotuj do momentu uzyskania kremowej konsystencji.
- Gotową przełóż do miseczki, a na wierzchu ułóż dodatki.
Ja uwielbiam takie proste połączenia :)
OdpowiedzUsuńProste a jakie smaczne :) I te dodatki :) Super ;)
OdpowiedzUsuńNie potrafiły byśmy się zdecydować na jeden dodatek, więc na pewno też byśmy wszystkie trzy do miseczki wrzuciły :-P
OdpowiedzUsuńPyszna owsianka, a je też bym pożarła wszystkie dodatki :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam połączenie masła orzechowego z dżemem :)
OdpowiedzUsuńPewnie wybrałabym jeden dodatek i pewnie byłoby to masło orzechowe, bo nigdy nie dodawałam go do owsianki :)
OdpowiedzUsuń