Lekkie placuszki fistaszkowe :)

9 października 2017

Mąka z orzeszków arachidowych od Bakal zainspirowała mnie do stworzenia takich oto placuszków śniadaniowych. Bardzo delikatnych i mięciutkich. Placuszki wyszły bardzo smaczne, z intensywnym smakiem i zapachem orzeszków ziemnych, które swoją drogą bardzo lubię. Polecam, na pewną będą Wam smakować. 


Składniki:

Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie ze sobą wymieszaj. 
  2. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, wylej porcję ciasta i smaż do pojawienia się pęcherzyków, a następnie przewróć placki na drugą stronę i smaż jeszcze ok. 1 minuty. 
  3. Podawaj z owocami i bakaliami. 

11 komentarzy

  1. Masz instynkt,co ja uwielbiam :-). Kocham jesc placuszki,nalesniki,omlety itp. Z samego rana,przepis wchodzi w zycie :-). Czuje,ze zostane Twoim osobistym testerem :-) :-) :-).

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wow! Idziesz jak burza :D Wszystko po kolei przygotowujesz, więc chyba faktycznie zostaniesz moim osobistym testerem (i co ja powiem mojej rodzinie, która to zazwyczaj jako pierwsza smakuje moich potraw :D) ;)

      Usuń
  2. Takie placuszki to prawdziwy rarytas dla kubków smakowych i brzuszka ;D

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdzie nie mogę znaleźć tej mąki, a też chętnie bym przygotowała takie placuszki :) Uwielbiam smak fistaszków.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szczerze, to też nigdzie nie natrafiłam na nią w sklepie stacjonarnym :(

      Usuń
    2. Taką mąkę z orzeszków kupowałam w Netto.

      Usuń
  4. Wyobrażam sobie ile smaku musiała dodać plackom mąka fistaszkowa, muszę się za taką rozejrzeć :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Też nie znałam tej mąki. Muszę poszukać :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ta mąka jest genialna! Też robiłam z nią placuszki i wyszły cudne :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo lubimy tą orzechową mąkę ale placuszków jeszcze z niej nie robiłyśmy :D

    OdpowiedzUsuń