Do tych ciasteczek tak na prawdę można powrzucać, "co tylko się chce", co ma się akurat do dyspozycji. To tak zwane ulepki z płatków, u mnie owsiane i gryczane z dodatkiem orzechów i nasion. Masę skleja olej kokosowy, syrop klonowy i jajko. Takie czekoladowe ciacha to pyszna przekąską w ciągu dnia. Zawsze są chrupiące 😄
Składniki (7 szt.)
- 100 g płatków owsianych
- 100 g płatków gryczanych
- 50 g naturalnej czekolady na gorąco (Szczypta Świata)
- 60 g płynnego oleju kokosowego
- 50 g posiekanych orzechów brazylijskich
- 30 g siemienia lnianego
- 15 g nasion słoneczniku
- 1 jajko
- 2 łyżki syropu klonowego
Przygotowanie:
Schrupało by się takie ;)
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie i zdrowo ;) Ciasteczka i taka gorąca czekolada z jakimś roślinnym mlekiem to byłby idealny podwieczorek ;)
OdpowiedzUsuńOj schrupałabym! :) Wyglądają cudownie, a ja ostatnio mogłabym ciastka jeść i jeść :D
OdpowiedzUsuńJeśli z orzechami to nie trzeba mnie długo namawiać :D
OdpowiedzUsuńJak są chrupiące to tym bardziej mamy na nie ochotę :D
OdpowiedzUsuń