Prosta sałatka, której głównymi składnikami okazała się kasza jaglana oraz ser feta. Całość "doprawiona" różnymi warzywami, w tym oczywiście nieodzowne liście sałaty. Lekko, odżywczo i bardzo smacznie. Smak dodatkowo wzbogaca aminos kokosowy, który aktualnie jest moim ulubionym dodatkiem do sałatek.
Składniki (1 porcja):- 2 garście mixu sałat
- 45 g kaszy jaglanej (Misiontek)
- ok. 70 g sera feta
- 1/3 awokado
- 1 pomidor
- 1/4 ogórka
- 1 łyżka aminosu kokosowego (Misiontek)
- 1 łyżeczka oleju lnianego
Przygotowanie:
- Kaszę opłukaj pod bieżącą wodą i ugotuj w 100 ml wody.
- W międzyczasie pokrój awokado, pomidora i ogórka w kostkę.
- Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj.
Za fetą nie przepadam, ale jestem pewna, że cała reszta składników tworzy smakowite połączenie :)
OdpowiedzUsuńo fete uwielbiam a sałatka prezentuje sie bosko
OdpowiedzUsuńFeta nie należy do moich ulubionych serów, ale musze wypróbować z mozzarellą :)
OdpowiedzUsuńAminos kokosowy próbowałam firmy Cocofina - świetnie sprawdza się w sałatkach :) W tej składniki mi baaaardzo odpowiadają!
OdpowiedzUsuńCiekawe jesteśmy jak smakuje sałatka z tym aminosem :)
OdpowiedzUsuń