Placuszki z cukinią dla dzieci i dorosłych :)

11 kwietnia 2018

Produkty marki Helpa nie zawsze muszą być wykorzystywane tylko w słodkich potrawach, jak mogłoby się wydawać. Świetnie nadają się także do tych drugich - wytrawnych. O czym świadczą poniższe placuszki z cukinią. Są przesmaczne, z wyczuwalnym akcentem cukinii i czosnku (jeżeli chcesz możesz pominąć ten składnik). W odczuciach niektórych mogą być nieco suche, dlatego jeżeli chcesz tego uniknąć usmaż je na większej ilości tłuszczu lub tak jak ja, podawaj z jogurtem greckim. 
Myślę, że dzieci będą zachwycone! 



Składniki:

Przygotowanie:
  1. Cebulę i czosnek obierz. Czosnek zetrzyj na tarce o małych oczkach, a cukinię z cebulą na dużych. 
  2. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj. 
  3. Na patelni rozgrzej olej i nakładaj po łyżce masy. 
  4. Smaż z dwóch stron do zarumienienia. 
  5. Świetnie smakują z gęstym jogurtem greckim. 

5 komentarzy

  1. W sezonie na cukinię placki z tego warzywa są jednymi z moich ulubionych, najbardziej lubię w połączeniu z bananem ;)
    Świetny pomysł na użycie kaszki ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie tylko dzieci byłyby zachwycone :D Pandy też by się nimi zajadały :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Dawno takich nie jadłam :) Już nie mogę się doczekać tego sezonu na cukinie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja tam uwielbiam połączenie cukinii i czosnku - placuchy idealne :D

    OdpowiedzUsuń