Najlepszy wegański krem czekoladowy! Idealny do naleśników, placuszków, owsianek! :)

31 maja 2018

Jak zrobiłam ten krem i go spróbowałam to od razu poleciałam do sklepu kupić kolejne kostki tofu 😂 Tofu w takim wydaniu pokocha chyba każdy, nawet ten co za bardzo, a nawet wcale go nie lubi. Charakterystycznego posmaku sojowego nie czuć w najmniejszym stopniu! Wszystko pięknie maskują dodatki - kakao, wanilia, daktyle i nerkowce. Jest po prostu genialny! Bardzo, bardzo smaczny - lekko słodki, kakaowy, o idealnej, kremowej konsystencji. Coś pysznego, koniecznie wypróbujcie tego połączenia, nie tylko jako dodatek do słodkich posiłków, ale nawet jako forma deseru ❤️


Składniki:
  • 1/2 kostki tofu (90 g)
  • 20 g orzechów nerkowca
  • 20 g sproszkowanych daktyli (użyłam Bio Planet)
  • 1,5 łyżeczki kakao
  • 1/3 łyżeczki wanilii
  • 100 ml napoju roślinnego (użyłam kokosowo-ryżowe)

Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki przełóż do blendera i zmiksuj na gładką, bezgrudkową konsystencję.
  2. Wsadzony do lodówki na kilka godzin przybiera jeszcze bardziej kremową, zwartą masę. 


Przepis na powyższe roślinne placuszki TUTAJ ❤️

3 komentarze

  1. Jakoś nie moge się przekonać do tofu na słodko, ale może trzeba zrobic ten krem i będę miała inne zdanie :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiamy takie kremy i desery z tofu :)

    OdpowiedzUsuń