Jak zrobiłam ten krem i go spróbowałam to od razu poleciałam do sklepu kupić kolejne kostki tofu 😂 Tofu w takim wydaniu pokocha chyba każdy, nawet ten co za bardzo, a nawet wcale go nie lubi. Charakterystycznego posmaku sojowego nie czuć w najmniejszym stopniu! Wszystko pięknie maskują dodatki - kakao, wanilia, daktyle i nerkowce. Jest po prostu genialny! Bardzo, bardzo smaczny - lekko słodki, kakaowy, o idealnej, kremowej konsystencji. Coś pysznego, koniecznie wypróbujcie tego połączenia, nie tylko jako dodatek do słodkich posiłków, ale nawet jako forma deseru ❤️
Składniki:
- 1/2 kostki tofu (90 g)
- 20 g orzechów nerkowca
- 20 g sproszkowanych daktyli (użyłam Bio Planet)
- 1,5 łyżeczki kakao
- 1/3 łyżeczki wanilii
- 100 ml napoju roślinnego (użyłam kokosowo-ryżowe)
- Wszystkie składniki przełóż do blendera i zmiksuj na gładką, bezgrudkową konsystencję.
- Wsadzony do lodówki na kilka godzin przybiera jeszcze bardziej kremową, zwartą masę.
Przepis na powyższe roślinne placuszki TUTAJ ❤️
Jakoś nie moge się przekonać do tofu na słodko, ale może trzeba zrobic ten krem i będę miała inne zdanie :D
OdpowiedzUsuńUwielbiamy takie kremy i desery z tofu :)
OdpowiedzUsuńciekawy pomysł na tofu ;)
OdpowiedzUsuń