Owsianki nocne są świetnym rozwiązaniem dla osób, które rano nie mają czasu żeby zrobić sobie wartościowy posiłek. Wystarczy wieczorem, w kilka minut wymieszać odpowiednie składniki i tak przygotowaną mieszankę wstawić do lodówki. A nazajutrz nasza owsianka jest już gotowa. Ze względu na aktualnie zimne poranki, można ją podgrzać i zjeść na ciepło. A także zabrać ze sobą do pracy czy szkoły. Poniższa wersja dostarcza większej ilości protein, dzięki dodatkowi surowego, bezglutenowego i wegańskiego białka marki Lifefood. Produkt ten odznacza się godną polecenia jakością, składem oraz smakiem. Do poniższego przepisu użyłam wariantu owocowego, który, muszę przyznać smakuję fenomenalnie i bardzo owocowo (w końcu w składzie znajduje się 45% owoców)! Dzięki temu owsianka smakuje równie dobrze i zaliczam ją do jednej z najlepszych.
Skład białka (smak owocowy) ⇾ sproszkowane białko konopi, sproszkowane białko słonecznika, sproszkowane białko dyni, sproszkowany banan, sproszkowana malina, sproszkowane białko z nasion szałwii hiszpańskiej, miąższ owoców baobabu, sproszkowany sok z buraka czerwonego, sproszkowana lucuma, sproszkowana truskawka, sproszkowana żurawina, sproszkowana wanilia.
Składniki:
- 50 g płatków owsianych
- 35 g białka roślinnego o smaku owocowym (Lifefood)
- 250 ml napoju roślinnego (użyłam sojowego)
- 1 łyżeczka syropu daktylowego
- 1 łyżeczka masła orzechowego
- owoce mrożone: kilka truskawek, malin, jagód (ok. 100 g)
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki przełóż do słoiczka lub szczelnego pojemnika i dokładnie ze są wymieszaj.
- Owsiankę przełóż do lodówki na noc.
- Rankiem, przed spożyciem możesz dodatkowo ułożyć na wierzchu kilka owoców.
Wartości odżywcze dla całej owsianki:
energia: 550 kcal
białko: 28,5 g
tłuszcze: 15,5 g
węglowodany: 74,5 g
błonnik: 14,5 g
Brak komentarzy
Prześlij komentarz