Orkiszowe placuszki białkowe

8 grudnia 2018

Proste placuszki orkiszowe wzbogacane w dodatkową porcję białka w postaci wegańskich protein od marki Plantforce ze sklepu Siła Roślin. Są smaczne, nie stwarzają problemów podczas przygotowania, świetnie smakują z duszonymi śliwkami. 

Odnośnie użytego białka przypominam, że jest to produkt dobrej jakości, z czystym składem oraz adekwatną i bardzo przystępną ceną. Zatem jeżeli poszukujesz białka w proszku, w wersji roślinnej, z dobrym składem, smakiem i ceną to myślę, że ten produkt może Cię zadowolić. 

Skład tego białka, w wersji kakaowej przedstawia się następująco: białko grochu, białko ryżu brązowego, białko konopi, sproszkowane kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, naturalny aromat, wyciąg ze stewii (glikozydy stewiolowe). Jedna porcja (32 g) dostarcza 21 g białka i niecałe 2 g węglowodanów. 




Składniki (1 porcja):

Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki przełóż do miski i bardzo dokładnie ze sobą wymieszaj. 
  2. Rozgrzej lekko natłuszczoną patelnię i nakładaj po łyżce masy. Smaż na nieco większym, średnim ogniu aż pojawią się pierwsze pęcherzyki. Kolejno przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze ok. 2 minuty. 
  3. Podałam z duszonymi śliwkami z odrobiną cukru kokosowego i wiórkami kokosowymi.

Wartości odżywcze (bez dodatków):
energia: 306 kcal
białko: 24 g
tłuszcze: 6,5 g
węglowodany: 40 g

2 komentarze

  1. Chętnie zjadła bym kilka Twoich placuszkow. Ciekawie wyglądają ❤❤❤

    OdpowiedzUsuń
  2. Ze śliwkami czy powidłami są najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń