Jaglane bounty

23 lutego 2019

Ostatnie zamówienie ze sklepu internetowego ze zdrową żywnością Jadłosfera przyczyniło się do powstania przepysznej, kremowej masy kokosowo-czekoladowej, a dokładnie jaglanego bounty. Taki posiłek można potraktować jako słodkie śniadanie lub deser. Jest bezglutenowy, a także wegański. 





Składniki (2 porcje)

Przygotowanie:
  1. Do rondelka wsyp płatki jaglane. Zalej wodą, napojem roślinnym i mleczkiem kokosowym. Dodaj erytrytol oraz wiórki kokosowe. 
  2. Zamieszaj, zagotuj pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Następnie gotuj przez kilka minut ciągle mieszając. Musi powstać gęsta masa.
  3. Ugotowane płatki jaglane przekładaj kremem daktylowo-czekoladowym, który rozpuści się pod wpływem ciepłych płatków. Na wierzch dodaj trochę granoli. 

1 komentarz