Ostatnie zamówienie ze sklepu internetowego ze zdrową żywnością Jadłosfera przyczyniło się do powstania przepysznej, kremowej masy kokosowo-czekoladowej, a dokładnie jaglanego bounty. Taki posiłek można potraktować jako słodkie śniadanie lub deser. Jest bezglutenowy, a także wegański.
Składniki (2 porcje)
- 120 g płatków jaglanych (Jadłosfera)
- 100 ml mleczka kokosowego (Jadłosfera)
- 200 ml wody
- 200 ml napoju ryżowo-waniliowego (Jadłosfera)
- 3 łyżki erytrytolu (Jadłosfera)
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- 30 g kremu daktylowo-czekoladowego (Jadłosfera)
- 30 g granoli kokosowej (Jadłosfera)
Przygotowanie:
- Do rondelka wsyp płatki jaglane. Zalej wodą, napojem roślinnym i mleczkiem kokosowym. Dodaj erytrytol oraz wiórki kokosowe.
- Zamieszaj, zagotuj pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Następnie gotuj przez kilka minut ciągle mieszając. Musi powstać gęsta masa.
- Ugotowane płatki jaglane przekładaj kremem daktylowo-czekoladowym, który rozpuści się pod wpływem ciepłych płatków. Na wierzch dodaj trochę granoli.
To jest dopiero słoiczek szczęścia :D
OdpowiedzUsuń