Tosty z awokado i jajkiem w koszulce to moje ulubione połączenie, dlatego przygotowuję je dość często 😁 Teraz chciałam spróbować czegoś innego, ale nadal bazować na idealnym dla mnie duecie, czyli właśnie jajku z awokado. I tak powstała ta pasta lub sałatka, jak kto woli 😄 Jest przepyszna, szybka i prosta w przygotowaniu. Polecam na śniadanie, kolację czy posiłek na wynos z dodatkiem pieczywa i porcji wybranych warzyw.
Składniki:
- 1/2 awokado
- 2 jajka
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku
- natka pietruszki
Przygotowanie:
- Jajka ugotuj na półmiękko. Następnie ostudź i pokrój w kostkę.
- Awokado także pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
- Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą.
Wartości odżywcze:
energia: 258 kcal
białko: 14 g
tłuszcze: 20
węglowodany: 7 g
błonnik: 3 g
To musi być dobre :D
OdpowiedzUsuń