Czekolada i pomarańcza to jedno z moich najulubieńszych połączeń. Tym razem wykorzystałam je w budyniu z kaszy jaglanej. Przepis jest bezglutenowy, wegański, pozbawiony cukru i wzbogacony w pyszne i zdrowe dodatki od marki Intenson. Odznacza się kremową konsystencją oraz pysznym smakiem.
Składniki (1 porcja):
- 45 g kaszy jaglanej (Intenson)
- 200 ml wody
- 1 łyżka erytrytolu (Intenston)
- 1 łyżeczka kakao
- 50 ml soku ze świeżej pomarańczy
- 50 ml napoju roślinnego lub mleka
- dodatki: maliny, morwa suszona (Intenson), mix nasion (Intenson)
Przygotowanie:
- Kaszę opłucz pod bieżącą wodą. Przełóż do rondelka, zalej wodą, dodaj erytrytol i ugotuj. Odstaw na 30 minut, aby kasza doszła i ostygła.
- Następnie zmiksuj ją z pozostałymi składnikami na możliwie najgładszy krem.
- Schłodź w lodówce przez kilka godzin.
- Przed podaniem udekoruj dodatkami.
wygląda rewelacyjnie <3
OdpowiedzUsuńBrzmi ciekawie!
OdpowiedzUsuń