Kakaowo-pomarańczowy budyń z kaszy jaglanej

4 grudnia 2019

Czekolada i pomarańcza to jedno z moich najulubieńszych połączeń. Tym razem wykorzystałam je w budyniu z kaszy jaglanej. Przepis jest bezglutenowy, wegański, pozbawiony cukru i wzbogacony w pyszne i zdrowe dodatki od marki Intenson. Odznacza się kremową konsystencją oraz pysznym smakiem.



Składniki (1 porcja):

Przygotowanie:
  1. Kaszę opłucz pod bieżącą wodą. Przełóż do rondelka, zalej wodą, dodaj erytrytol i ugotuj. Odstaw na 30 minut, aby kasza doszła i ostygła. 
  2. Następnie zmiksuj ją z pozostałymi składnikami na możliwie najgładszy krem. 
  3. Schłodź w lodówce przez kilka godzin. 
  4. Przed podaniem udekoruj dodatkami. 

2 komentarze