Czekoladowe muffinki proteinowe z nadzieniem

6 stycznia 2020



Składniki (12 sztuk):

Przygotowanie:
  1. Banany obierz ze skórki, przełóż do miski i rozgnieć widelcem. 
  2. Dodaj jajka oraz skyr. Ponownie całość zamieszaj. Teraz dodaj wszystkie pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj masę. 
  3. Do foremek na muffinki nakładaj po łyżce masy, kolejno dodaj na środek łyżeczkę kremu orzechowo-czekoladowego i ponownie łyżkę masy. 
  4. Muffinki wstaw do nagrzanego na 180°C piekarnika i piecz przez 20 minut (u mnie termoobieg). 

Jedna muffinka dostarcza około 160 kcal i 8 g białka. 

⇾ Z kodem zdrowie_na_jezyku zyskasz 10% rabatu na produkty ALL i SFD Nutrition w sklepie SFD.

Brak komentarzy

Prześlij komentarz