Składniki (12 sztuk):
- 80 g mąki orkiszowej
- 20 g mąki kokosowej
- 60 g białka, u mnie smak czekoladowych ciasteczek (SFD)
- 220 g mocno dojrzałych bananów (2 sztuki)
- 2 duże jajka
- 150 g skyru naturalnego
- szczypta wanilii
- 2 łyżki napoju kakaowego FITQUICK COCOA ZERO (SFD)
- krem orzechowo-czekoladowy NUTLOVE CRUNCH (SFD)
Przygotowanie:
- Banany obierz ze skórki, przełóż do miski i rozgnieć widelcem.
- Dodaj jajka oraz skyr. Ponownie całość zamieszaj. Teraz dodaj wszystkie pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj masę.
- Do foremek na muffinki nakładaj po łyżce masy, kolejno dodaj na środek łyżeczkę kremu orzechowo-czekoladowego i ponownie łyżkę masy.
- Muffinki wstaw do nagrzanego na 180°C piekarnika i piecz przez 20 minut (u mnie termoobieg).
Jedna muffinka dostarcza około 160 kcal i 8 g białka.
⇾ Z kodem zdrowie_na_jezyku zyskasz 10% rabatu na produkty ALL i SFD Nutrition w sklepie SFD.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz