Sałatka z kaszy gryczanej, buraka i fety

13 stycznia 2020

Tę sałatkę zdecydowanie zaliczam do jednych z moich ulubionych. Połączenie buraka i sera feta to najlepszy i najsmaczniejszy duet. W towarzystwie dodatkowych składników i tradycyjnego dressingu smakuje po prostu przepysznie 😍




Składniki (1 porcja):

Przygotowanie:
  1. Kaszę gryczaną ugotuj z przyprawą sriracha w stosunku 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody).
  2. Do miski przełóż sałatę, dodaj lekko ostudzoną kaszę, pokrojone w kostkę buraki, przekrojone na pół pomidorki i posyp serem feta. Dodaj także posiekany szczypiorek. 
  3. Sałatkę polej dressingiem przygotowanym z soku z cytryny, musztardy i syropu klonowego. 

1 komentarz

  1. Potrawa bardzo atrakcyjna wizualnie. Z pewnością warto wypróbowania.

    OdpowiedzUsuń