Popularny mleczno-czekoladowy deser monte w nieco zdrowszej i lekko zmodyfikowanej odsłonie. Jasna warstwa cechuje się waniliowo-kokosowymi smakami, z kolei ta ciemna czekoladowo-orzechowymi. Idealna konsystencja, słodycz i pyszny smak. Koniecznie sprawdź, co siedzi w środku i przygotuj od razu podwójną porcję 😜 Genialnie smakuje lekko schłodzony.
Część jasna:
- 150 g ugotowanej kaszy jaglanej
- 35 g płynnej części mleczka kokosowego z puszki
- 65 g zwartej części mleczka kokosowego z puszki
- 20 g syropu klonowego
- 20 g erytrytolu
- szczypta wanilii
- 150 g ugotowanej kaszy jaglanej
- 20 g napoju kakaowego FITQUICK COCOA ZERO (SFD)
- 20 g odżywki białkowej, u mnie smak czekoladowych ciasteczek (SFD)
- 20 g syropu klonowego
- 30 g masła orzechowego
- 70 g mleka
- szczypta wanilii mielonej
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki poszczególnych części zmiksuj na możliwie najgładszą konsystencję.
- Przekładaj warstwami do wybranych naczynek.
- Możesz udekorować owocami.
→ Z podanych proporcji wychodzą dwie porcje.
→ Gramatura użytej kaszy jaglanej przed obróbką to 110 g.
⇾ Z kodem zdrowie_na_jezyku zyskasz 10% rabatu na produkty ALL i SFD Nutrition w sklepie SFD.
Pyszności!
OdpowiedzUsuńPrzepis wydaje się całkiem prosty, myślę, że spróbuje w wolnej chwili:)
OdpowiedzUsuń