Bez gotowania, pieczenia czy innych technik wymagających użycia wysokich temperatur. Oto przepyszny, intensywnie czekoladowy, o niezwykle kremowej konsystencji krem z kaszy gryczanej. Idealny pomysł na deser w zdrowej wersji ❤️
Składniki (2 porcje):
- 100 g kaszy gryczanej niepalonej
- 40 g kremu czekoladowo-laskowego (MyRawJoy - Siła Roślin)
- 40 g daktyli
- 10 g kakao
- 6 łyżek wody
- szczypta mielonej wanilii
- dodatki: czekolada (MyRawJoy - Siła Roślin), jagody
Przygotowanie:
- Kaszę gryczaną dzień wcześniej (najlepiej rankiem) zalej wodą i odstaw do następnego dnia.
- Namoczoną kaszę odcedź i przepłucz świeżą wodą.
- Zmiksuj ją razem z pozostałymi składnikami na możliwie najgładszą konsystencję.
- Podałam z surową czekoladą oraz jagodami.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz