Makaron z łososiem i cukinią w mleczku kokosowym

26 lutego 2020




Składniki (2 porcje):
  • 100 g makaronu pełnoziarnistego 
  • 250 g łososia świeżego 
  • 1 duża cukinia
  • 2 ząbki czosnku 
  • 2 łyżki mleczka kokosowego w puszce (tylko zwarta część)
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek 
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
  1. Makaron ugotuj al dente. 
  2. Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj cukinię pokrojoną w kostkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażaj na średnim ogniu przez około 5-7 minut, co chwilę mieszając. 
  3. Kolejno dodaj oczyszczonego i pokrojonego w kostkę łososia, przesmaż chwilkę. 
  4. Dodaj mleczko kokosowe oraz przyprawy. Ponownie smaż, już na pełnym ogniu przez kilka minut. 
  5. Na konie dodaj ugotowany wcześniej makaron, wymieszaj i smaż jeszcze chwilkę do połączenia się składników. 

1 komentarz