wtorek, 5 sierpnia 2014

Frytki z bakłażana :)

Bakłażan ponownie zawitał w mojej kuchni. Tym razem przyrządziłam z niego frytki. Dodałam ulubione przyprawy i upiekłam. Są genialne! Polecam :)



Składniki:
- bakłażan
- 1 łyżka oleju (u mnie z awokado od BadaPak)
- sól
- ulubione przyprawy

Przygotowanie:
Bakłażana pokroić w plastry, posolić i odstawić na 20 minut. Następnie za pomocą papierowego ręcznika zebrać z wierzchu warzywa powstałe kropelki, w ten sposób pozbywamy się goryczki.
Plastry bakłażany pokroić w długie paski. Olej wymieszać z przyprawami i za pomocą pędzelka posmarować nasze frytki :) Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku na 180*C przez 30 minut. I gotowe :)

1 komentarz:

  1. woooooww jaki super pomysł na zdrowe frytki :) zrobię na bank, razem z frytkami z selera - też się czaiłam z wypróbowaniem przepisu :) pyszności!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...