Frytki z bakłażana :)

5 sierpnia 2014

Bakłażan ponownie zawitał w mojej kuchni. Tym razem przyrządziłam z niego frytki. Dodałam ulubione przyprawy i upiekłam. Są genialne! Polecam.



Składniki:
  • bakłażan
  • 1 łyżka oleju (u mnie z awokado)
  • sól
  • ulubione przyprawy

Przygotowanie:
  1. Bakłażana pokroić w plastry, posolić i odstawić na 20 minut. Następnie za pomocą papierowego ręcznika zebrać z wierzchu warzywa powstałe kropelki, w ten sposób pozbywamy się goryczki.
  2. Plastry bakłażany pokroić w długie paski. 
  3. Olej wymieszać z przyprawami i za pomocą pędzelka posmarować frytki. 
  4. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku na 180*C przez 30 minut.


1 komentarz

  1. woooooww jaki super pomysł na zdrowe frytki :) zrobię na bank, razem z frytkami z selera - też się czaiłam z wypróbowaniem przepisu :) pyszności!

    OdpowiedzUsuń