sobota, 6 sierpnia 2016

Gęsty mus czekoladowo-kokosowy :)

Taki deser mogłabym jeść chyba codziennie. Kremowy, a zarazem puszysty, delikatny, rozpływający się w ustach. Takimi słowami opisałabym dzisiejszy przepis - mus czekoladowo-kokosowy. Przepiękny aromat i cudowny, intensywny smak czekolady i kokosa. Użyte w przepisie składniki kokosowe pochodzą z młodego tajskiego kokosa, co powoduje, że przepis jest niezwykle odżywczy, naładowany zdrowymi właściwościami, a do tego smakuje bajecznie :)


Składniki (2 porcje):
Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki przełóż do malaksera/miksera i miksuj do momentu uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. 
  2. Gotowy mus przełóż do naczynek i włóż na 1h do lodówki. 
  3. Następnie, przed podaniem udekoruj kostką czekolady, ziarnami kakao i wiórkami kokosowym. 

8 komentarzy:

  1. Z chęcią bym go zmroziła na lody :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hmm, ciekawe jakby smakowały :D Trzeba kiedyś wypróbować :D

      Usuń
  2. Uwielbiamy mus z awokado ale jak do tego jeszcze dochodzi kokos to już w ogóle bajka :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Podłączam się, kakao i kokos to rewelacyjne połączenie :D

      Usuń
  3. Połączenie świetne - ma nie tylko świetny smak, ale i konsystencję ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Właśnie na taki deser mam dziś ochotę - czekoladowy !!! Ale mam lenia i pupy mi sę nie chce ruszyć z kanapy, więc ciesze oczy twoim cudem :}

    OdpowiedzUsuń
  5. Takim deserem to może do awokado bym się przekonała :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...