Gęsty mus czekoladowo-kokosowy :)

6 sierpnia 2016

Taki deser mogłabym jeść chyba codziennie. Kremowy, a zarazem puszysty i delikatny w smaku.. Takimi właśnie słowami opisałabym dzisiejszy przepis, czyli mus czekoladowo-kokosowy. Przepiękny aromat i cudowny, intensywny smak czekolady i kokosa. Użyte w przepisie składniki kokosowe pochodzą z młodego tajskiego kokosa.


Składniki (2 porcje):

Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki przełóż do malaksera/miksera i miksuj do momentu uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. 
  2. Gotowy mus przełóż do naczynek i włóż na 1h do lodówki. 
  3. Następnie, przed podaniem udekoruj kostką czekolady, ziarnami kakao i wiórkami kokosowym. 

8 komentarzy

  1. Z chęcią bym go zmroziła na lody :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hmm, ciekawe jakby smakowały :D Trzeba kiedyś wypróbować :D

      Usuń
  2. Uwielbiamy mus z awokado ale jak do tego jeszcze dochodzi kokos to już w ogóle bajka :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Podłączam się, kakao i kokos to rewelacyjne połączenie :D

      Usuń
  3. Połączenie świetne - ma nie tylko świetny smak, ale i konsystencję ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Właśnie na taki deser mam dziś ochotę - czekoladowy !!! Ale mam lenia i pupy mi sę nie chce ruszyć z kanapy, więc ciesze oczy twoim cudem :}

    OdpowiedzUsuń
  5. Takim deserem to może do awokado bym się przekonała :)

    OdpowiedzUsuń