niedziela, 28 maja 2017

Kokosowy budyń jaglany :)

Budynie z kaszy jaglanej mogą stanowić zarówno zdrowy deser, a także jednocześnie pożywne śniadanie. Wersja czekoladowa (przepis TUTAJ) była przepyszna! I ponownie ją polecam. Jednak dzisiaj zachęcam do kokosowych smaków. Kremowa, gęsta, nieco kleista konsystencja i wyraźny kokosowy smak. Kto się skusi? 😊




Składniki (2 porcje):

Przygotowanie:
  1. Kaszę opłucz pod bieżącą wodą. Następnie przełóż do garnka i zalej wybranym płynem, dodaj aromat waniliowy i olej kokosowy. Gotuj od momentu zagotowania ok. 15 minut. Po tym czasie kasza nie powinna wchłonąć całego płynu, a jej konsystencja powinna dać się łatwo mieszać. Jeżeli kasza jest za bardzo zbita i wchłonęła większość płynu dolej go jeszcze trochę. 
  2. Następnie ugotowaną kaszę zblenduj lub zmiksuj w malakserze z dodatkiem nektaru kokosowego. 
  3. Gotową posyp chipsami kokosowymi. Ja dodatkowo dodałam dżem malinowy. 

7 komentarzy:

  1. Ja się skuszę! Konsystencja powala :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Apetyczny i ma fajną konsystencję ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Taki kremowy pudding Ci wyszedł :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale ma super konsystencję :) W tej wersji nie jadłam, ale kaszę zblendowaną z mleczkiem kokosowym uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nektar kokosowy jest taki słodziutki i pyszny <3

    OdpowiedzUsuń
  6. To już wiem, co zrobić dziś (ewentualnie jutro) do jedzenia. I piszę to całkiem poważnie, bo robię się głodna, a Twoja propozycja fantastycznie wygląda. <3 A do tego jeszcze ten kokos, mhmm.

    OdpowiedzUsuń
  7. Mniam mniam, super przepis, na pewno skorzystam.
    TwojaKulturystyka

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...