Placki owsiane musli - tylko 3 składniki :)

18 stycznia 2018

Przepyszne placki na bazie owsianego musli z dodatkiem dojrzałego, tym samym mocno słodkiego banana. Coś pysznego! Placki przygotowałam z produktów, które znalazłam w moim Green Box'ie (więc o nim pisałam TUTAJ). Tym samym chciałam pokazać, że z otrzymanych produktów można przygotować także coś innego, a porównywalnie podobnego do wartości odżywczych niż to, co zalecane jest w diecie rozpisanej od Green Box. Czyli np. zamiast zwykłego musli z mlekiem i owocem możesz przygotować sobie takie placuszki. Na pewno jest to duże urozmaicenie i inny smak 😃



Składniki: 
  • 60 g musli owsiane 
  • 1 jajko 
  • 60 ml mleka 
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego (opcjonalnie) 

Przygotowanie:
  1. Musli zmiel na mąkę lub w miarę drobne elementy. Następnie połącz z jajkiem oraz mlekiem. 
  2. Kolejno na patelni rozgrzej olej i nakładaj po łyżce masy, aby uzyskać małej wielkości placki. Przewracaj placki chwilę po pojawieniu się pęcherzyków i smaż na średnim ogniu. 
  3. Podawaj z pokrojonym bananem. 

5 komentarzy

  1. Musiało powstać coś pysznego :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Proste i przepyszne śniadanie <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię takie proste i szybkie rozwiązania :) Do wypróbowania!

    OdpowiedzUsuń
  4. Zmielić musli? Równie dobrze można dać mąkę bio 2000.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, zmielić, dlatego przepis nazywa się placki musli, jak byś nie zauważyła/zauważył. Jasne, możesz dodać mąkę, tylko to nie będą wówczas placki musli. A i znaczek bio nie jest tu absolutnie niezbędny ;)

      Usuń