Podobny krem już robiłam - przepis znajdziecie tutaj. Tym razem proporcje były takie same, jednak dodałam jeszcze świeży sok z pomarańczy oraz samą pomarańczę, którą ułożyłam na wierzchu mojej słodkiej kanapki. Wyszło obłędnie pysznie. Pomarańcza i czekolada to na prawdę smaczne połączenie. Polecam z Habżykami "siemię lniane i słonecznik".
Składniki:
- pół dojrzałego awokado
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka kakao
- 1 łyżeczka świeżego soku z pomarańczy
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki zblenduj. Pastę podawaj z kawałkiem pomarańczy na chrupiącym pieczywie, u mnie chlebki lniane.
Habżyki naturalne zawierają, oprócz siemienia lnianego całe ziarna słonecznika, które można zobaczyć i wyczuć podczas chrupania. Nie mają dodatkowych przypraw tak jak pomidorowo-bazyliowe czy cebulowo-czosnkowe, dlatego można je dodawać także do potraw słodkich. Polecam!
Brak komentarzy
Prześlij komentarz