W mojej zamrażarce uchowało się jeszcze pudełeczko zeszłorocznych jagód. Pomyślałam, że dodam je do mojej ulubionej owsianki. Wyszła przepyszna. Przepis jest prosty i warty spróbowania. 
Składniki:
- 200 ml mleka
 - 4 łyżki płatków owsianych
 - 1/3 szklanki jagód (u mnie mrożone)
 - słodzidło (u mnie stewia)
 
Przygotowanie:
- Płatki zalej wrzątkiem do ich zakrycia. Będą gotowe, kiedy wchłoną całą wodę
 - Mleko zagotuj, dodaj płatki, jagody i słodzidło. Gotuj jeszcze przez ok. 8 minut.
 - Następnie odstaw na 15-20 w celu mocniejszego zgęstnienia owsianki.
 
W lato można przygotować ją wcześniej i wstawić na noc do lodówki. A rano mamy gotowe zimne śniadanie idealne na upalne dni.
Mniam! ja już niestety takich skarbów nie mam w zamrażarce, pozostaje mi czekanie na sezonowe
OdpowiedzUsuńOj była pyszna :) Mój skarb już się powoli kończy i też czekam z niecierpliwością na świeże jagódki :)
UsuńAh jagódki <3
OdpowiedzUsuń