Granolowe batony Made Good :)

20 stycznia 2017

Pamiętacie urocze, malutkie granolowe kuleczki, które opisywałam TUTAJ? Ta marka produkuje jeszcze batony z surowymi owocami i orzechami. Do testów otrzymałam 4 smaki. Batoniki są przygotowywane bez użycia cukru i syropów. Wyglądem różnią się od podobnych słodkości, bowiem możesz dokładnie zobaczyć co "siedzi w środku" każdego batona. Smaki są bardzo ciekawe, także zapraszam poniżej do zapoznania się z tymi zdrowymi słodkościami.

 Na początku otrzymałam batoniki w tych ciemniejszych opakowaniach, następnie dosłano mi nowy smak wraz z pozostałymi w odnowionej szacie graficznej, bardziej kolorowej.

Polskim reprezentantem marki jest Ekohurtownia.


MORELE I MIGDAŁY 
morele (25%) * rodzynki * orzechy (21%) * nasiona słonecznika * kokos * mąka z tapioki * olej słonecznikowy mix - olej słonecznikowy, antyoksydanty: mix tokoferoli, ekstrakt rozmarynowy * sól morska * olejek brzoskwiniowy 

Batonik ma przyjemnie słodki aromat. Morele, które stanowią główny składniki są bardzo dobrze wyczuwalne. Składniki są troszkę słabo sklejone przez co baton się kruszy. Słodycz wyważona, chrupiące kawałki orzechów - to wszystko sprawia, że całość smakuje wyśmienicie.


JAGODY I CHIA 
 migdały * rodzynki * kokos * jagody - jagody, koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy * nasiona chia * ziarna sezamu * malina * mąka z tapioki * olej słonecznikowy mix - olej słonecznikowy, antyoksydanty: mix tokoferoli, ekstrakt rozmarynowy * sól morska * aromat malinowy 

Jagodowe smaki czuć jeszcze przed spróbowaniem batona. Są one także wyczuwalne podczas jedzenia. Batonik składa się w dużej ilości z mniejszych kawałeczków, a jego struktura jest raczej stabilna, czyli nie rozpada się podczas jedzenia. Jest mało słodki, ale nadal wystarczająco. Bardzo mi smakował.


POMARAŃCZA I ORZECHY BRAZYLIJSKIE 
rodzynki * orzechy * orzechy brazylijskie (21%) * żurawina - żurawina, koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy * olej kokosowy * mąka z tapioki * olej słonecznikowy mix - olej słonecznikowy, antyoksydanty: mix tokoferoli, ekstrakt rozmarynowy * sól morska * olejek pomarańczowy (0,25%) 

Ostatnio bardzo polubiłam dodatek pomarańczowych akcentów do zdrowych słodyczy. Także ten baton spełnił moje oczekiwania. Pachnie intensywnie pomarańczowo, co także przekłada się na smak. Baton jest idealnie słodki. Orzechów brazylijskich jest nawet sporo. Batonik troszkę się kruszy, ale nie wpływa to negatywnie na jego końcową ocenę. Był pyszny! 


WIŚNIE I ORZECHY PECAN
rodzynki * orzechy pecan (15%) * migdały * nasiona słonecznika * morele * wiśnie (wiśnie, koncentrat soku jabłkowego) * olej słonecznikowy mix - olej słonecznikowy, antyoksydanty: mix tokoferoli, ekstrakt rozmarynowy * sól morska * olejek wiśniowy

Jak on cudownie pachnie! Bardzo mocno wiśniowo, jednocześnie naturalnie. Wiśnie cały czas są wyczuwalne w trakcie jedzenia, a przegryzając je poczujesz nutkę kwaśności. Duże kawałki orzechów, choć nie wiem czy koniecznie są to pecany, bo widać białe elementy, podobne do nerkowców, choć nie ma ich w składzie. Mimo wszystko całość tworzy tak cudowny efekt, że tego batonika mogłabym jeść jak najczęściej.


Wszystkie smaki były przepyszne i chętnie powrócę do nich w przyszłości ;) 

5 komentarzy

  1. Wow, ale one bogate w dodatki! Sama wszamałabym takie chętnie ;) Najbardziej kusi smak jagody-chia oraz wiśnie-pekan :) Niech zgadnę, wiśniowy smakował Ci najbardziej? :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajne te batoniki :) Jeśli JAGODY I CHIA jest mało slodki, dla mnie mógłby być akurat. Ten z morelami również brzmi smacznie ale z wiśnami nie gorzej :) Widać, ze warte spróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wszystkie wyglądają zachęcająco - lubię taką strukturę w batonach ;))

    OdpowiedzUsuń
  4. Granola sama w sobie jest boska, a skondensowana w batonie jako zdrowa przekąska w ciągu dnia, to świetny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wszystkie warianty są bardzo kuszące :) Lubię zarówno pomarańczę, morele, jagody jak i wiśnie, więc ich wyczuwalność jest ogromnym plusem :)

    OdpowiedzUsuń