Przepyszne placki na bazie owsianego musli z dodatkiem dojrzałego, tym samym mocno słodkiego banana. Coś pysznego! Placki przygotowałam z produktów, które znalazłam w moim Green Box'ie (więc o nim pisałam TUTAJ). Tym samym chciałam pokazać, że z otrzymanych produktów można przygotować także coś innego, a porównywalnie podobnego do wartości odżywczych niż to, co zalecane jest w diecie rozpisanej od Green Box. Czyli np. zamiast zwykłego musli z mlekiem i owocem możesz przygotować sobie takie placuszki. Na pewno jest to duże urozmaicenie i inny smak 😃
Składniki:
- 60 g musli owsiane
- 1 jajko
- 60 ml mleka
- 1 łyżeczka oleju kokosowego (opcjonalnie)
Przygotowanie:
- Musli zmiel na mąkę lub w miarę drobne elementy. Następnie połącz z jajkiem oraz mlekiem.
- Kolejno na patelni rozgrzej olej i nakładaj po łyżce masy, aby uzyskać małej wielkości placki. Przewracaj placki chwilę po pojawieniu się pęcherzyków i smaż na średnim ogniu.
- Podawaj z pokrojonym bananem.
Musiało powstać coś pysznego :)
OdpowiedzUsuńProste i przepyszne śniadanie <3
OdpowiedzUsuńLubię takie proste i szybkie rozwiązania :) Do wypróbowania!
OdpowiedzUsuńZmielić musli? Równie dobrze można dać mąkę bio 2000.
OdpowiedzUsuńTak, zmielić, dlatego przepis nazywa się placki musli, jak byś nie zauważyła/zauważył. Jasne, możesz dodać mąkę, tylko to nie będą wówczas placki musli. A i znaczek bio nie jest tu absolutnie niezbędny ;)
Usuń