Wegańskie ciasteczka biszkoptowe

6 lutego 2019

Po spróbowaniu ciasteczka bardzo przypominały mi biszkopty, więc tak też je nazwałam. Na taką ocenę wpłynął zarówno smak, choć wydaje mi się, że bardziej struktura. W każdym razie ciasteczkowe biszkopty wyszły dosyć oryginalne, ładnie wyrośnięte i oczywiście smaczne 😄 Są mięciutkie, raczej delikatnie słodkie, czuć obecność banana i masła orzechowego, a także nutkę kokosa. Finalnie okazały się nawet ciasteczkami wegańskimi




Składniki (7 sztuk):

Przygotowanie: 
  1. Banana rozgnieć widelcem. 
  2. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj ze sobą. Najlepiej dłońmi. 
  3. Następnie uformuj 7 równych ciasteczek. 
  4. Piecz w nagrzanym na 200°C piekarniku przez 10 minut. 

Wartości odżywcze dla 1 ciasteczka:
energia: 225 kcal
białko: 8 g
tłuszcze: 12,5 g
węglowodany: 24 g
błonnik: 7 g

1 komentarz