Lody czekoladowe - dietetyczne, bez cukru, wegańskie :)

19 lipca 2015

Pamiętacie wcześniejsze lody czekoladowe, na które przepis podawałam Wam TUTAJ?
Wyszły pyszne! Ale za którymś razem, kiedy ponownie je robiłam postanowiłam coś zmienić! Ulepszyć i sprawić, by każdy mógł się nimi cieszyć, nawet na diecie wegańskiej/bezmlecznej! Zamiast jogurtu w poprzedniej wersji dodałam mleko roślinne - wybór należy do Ciebie czy będzie to kokosowe czy może migdałowe! Ponad to znajdziesz tu większą porcję kakao oraz masło z nerkowców. Wyszło coś pysznego 😍


Składniki (2 porcje):

Przygotowanie:
  1. Banana obierz, pokrój w talarki, wrzuć do woreczka i zamroź. 
  2. Następnie dodaj pozostałe składniki i miksuj do uzyskania aksamitnej, gładkiej konsystencji.

4 komentarze

  1. narobilas mi ochoty ): chyba przyrzadze takie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakie kremowe !! :) Musiały być przepyszne z dodatkiem kakao i masła z nerkowców :) A do tego mają śliczny czekoladowy kolor :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jej z tym masłem z nerkowców to nam dopiero narobiłaś apetytu :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Hej, Twój blog został przeze mnie nominowany do Liebster Blog Award. Jeśli chcesz dołączyć do zabawy zapraszam na mojego bloga - Bibimini smakuje po więcej informacji :)

    OdpowiedzUsuń